HISTORICAL RENOVATION · 3 STORY GLASS STAIRWAY · COMMUNITY INVOLVEMENT

An award winning project, the Capitol Center for the Arts underwent a significant transformation lead by Cobb Hill Construction in Concord, New Hampshire. The renovation and remodel of Concord's historic theater featured the creation of a three-story, glass-enclosed stairway entry and atrium, as well as a major renovation and restoration to the lobby,  Governor's Hall function room, and theater. The $3 million project also included a new marquee and stone entry walkway which concealed a radiant heating system. 

This project was completed in an intensive five month period. Much of the painting and stenciling of the Egyptian-motif artwork in the theater was done by volunteers. Cobb Hill's experienced and talented Project Managers were tasked with scheduling all volunteer activity. 

"The Capitol Center was an enormously complex and demanding renovation project. Cobb Hill managed the job under tight, unrelenting deadlines and worked closely with our volunteer Facility Committee. The result is the latest New Hampshire jewel." 
M.T. Menino, Executive Director, Capitol Center for the Arts

Architect Sheerr McCrystal Palson Architecture
Project Manager Claude Dupuis


Project Awards

2004 Award of Excellence for Historic Restoration from ABC NH/VT.
2005 Excellence in Architecture Merit Award from AIANH.
2004 Named "Best Preservation Success Story" by Main Street Concord, Inc.,